rabarber in november

ik ken alleen rabarber in het voorjaar tot ongeveer juli.waar komt deze rabarber vandaan en is het biologisch?  het was wel lekker!groeten, Greet

Forums: 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Rabarber is, net als asperge, een doorlevend gewas. Dit betekent dat het een aantal jaren achter elkaar op dezelfde plek geteeld wordt. Daarom wordt rabarber tot 21 juni geoogst en daarna niet meer. Het gewas moet ook de kans krijgen om weer genoeg energie te vergaren om het volgende seizoen weer uit te lopen. Als je er het hele jaar van oogst krijgt het gewas geen kans te groeien en zal het uitputten.
De rabarber in het pakket is zgn. geforceerde rabarber. De knollen
worden geoogst en dan in het najaar in de kas uitgeplant om nog 1 keer
hun kunstje te doen. Je kan aan de stengels zien dat ze minder licht
gehad hebben omdat er weinig groen in zit. Dit is vergelijkbaar met
witlof trekken.
Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Rabarber

dank voor deze informatie. ik heb weer wat geleerd!groeten

inderdaad erg lekker, een tip, varkenshaas op Franse wijze, met rabarber in de saus http://www.smulweb.nl/recepten/1147196/Varkenshaas-met-rabarber-en-gember

Gebouwd met Drupal